Lobby mee

Beste vrijwilligers, particuliere grondeigenaren, landschap- en natuurbeheerders en liefhebbers, zonder jullie geen mooi landschap. Wij willen jullie vragen om in je eigen gemeente de politiek aan te spreken om landschap op de kaart te zetten.

21 maart 2018 – gemeenteraadsverkiezingen

Eind september zijn we gestart met de campagne ‘Win met Landschap’ om landschap op de agenda krijgen bij de lokale politiek. Wij willen dat ‘zorg voor ons landschap’ net zo vanzelfsprekend wordt als ‘duurzaamheid’. En vragen daarbij aandacht voor de belangrijke rol van vrijwilligers en particuliere grondeigenaren.

Wil je ons helpen de boodschap te verspreiden?

Iedere landschapsliefhebber kan ons helpen. door dit artikel te verspreiden: “Hoe win je de #gemeenteraadsverkiezingen met #landschap – zelfs als kiezers veel zelf moeten doen? “ 

Deel het op social media

Deel deze posts op Twitter of LinkedIn , of maak er zelf 1 op Facebook.

Maak je post specifiek

  • Voeg een toelichting toe, bv jouw mening of aandacht voor een specifiek project.
  • Voeg een naamtag toe aan wie je de post wilt sturen, bv een wethouder, of politieke partij en/of gemeente. Bijvoorbeeld: #D66 @Montfoort
  • Deel het artikel in een specifieke groep, bv Duurzame energie op LinkedIn, of de Facebookgroep van je dorp of lokale partij.

E-mailen naar een lokale partij kan ook

Stuur je wensen en aandachtspunten per mail naar jouw lokale partij. Een deel van de partijen hebben het verkiezingsprogramma nog niet vastgesteld.  Je kunt ter onderbouwing een link toevoegen van de pagina die jouw standpunten het beste ondersteunt.

  1. Investeer in vrijwilligers – Landschap is van mensen.  Waardeer en steun de betrokkenheid van inwoners en ondernemers.
  2. Zet landschap centraal in je omgevingsvisie. Maak van iedere ruimtelijke ontwikkeling een aanleiding voor landschapsherstel.
  3. Ken je landschap – Zorg voor voldoende landschapskennis in je gemeentelijke organisatie om je faciliterende rol waar te maken.

De contactpersonen van alle lokale politieke partijen in de provincie Utrecht vind je hier.

Dank voor je steun!

En veel succes met jouw ambities voor landschap en erfgoed.